Studiehandledning

Matematik för naturvetare 15hp

Hoppa till: navigering, sök

[redigera] Studiehandledning

OM ATT LÄSA PÅ DISTANS

Att läsa kurser på distans är ett väldigt bekvämt och flexibelt alternativ till traditionella studier. Det kräver dock mer av dig som student när det gäller disciplin och planering. Du måste aktivt se till att skaffa dig en god inblick i kursens lärandemål och pedagogiska tankar kring kursinnehållet genom att noga läsa igenom din lärares läsanvisningar (och denna studiehandledning).

Du har också tillgång till support och diskussionforum så att du när som helst kan fråga när du känner dig osäker på något kring dina studier. Se till att utnyttja dessa kanaler så lyckas du i dina studier!


ATT ARBETA MED KURSMATERIALET

Till varje lektion finns specifika läsanvisningar som hjälper dig att förstå hur du ska hantera litteraturen på bästa sätt. Du börjar med att läsa igenom teorin och att tänka igenom exemplen för den aktuella dagen. Efter varje sådan genomgång av ett avsnitt är det lämpligt att räkna igenom de uppgifter som din lärare rekommenderat dig (dessa finner du också i läsanvisningarna). När du känner dig klar med en lektion går du lämpligen in i kurssystemet och gör det tillhörande grundprovet. Detta är självrättande och ger en direkt feedback på huruvida du är redo att gå vidare eller om du bör reptera lektionen ytterligare. Om grundprovet går bra är det bara att gå vidare med slutprovet.

Om du kör fast kan du i första hand gå in på kursens diskussionsforum för att se om någon annan student haft samma problem, i annat fall ställer du din fråga i forumet. Din lärare eller en studiekamrat besvarar då din fråga inom kort. Alternativt ringer (eller mailar) du din mentor och ber att få hjälp. Kom ihåg att vi som arbetar med kursen finns här för dig och på alla sätt och vis vill hjälpa dig med dina studier.

När du har jobbat igenom hela materialet är det förmodligen snart dags för den skriftliga tentamen. Det är väldigt bra om du lägger upp din studieplan så att du har tid över för repetition.


OM TID OCH STUDIEPLANERING

Hur mycket tid du behöver lägga ner på respektive lektion är förstås individuellt, men en riktlinje för högskolestudier är att en kurs om 7,5 hp svarar mot fem veckors heltidsstudier. När du anmälde dig till kursen valde du din studietakt och det är viktigt att du följer denna!

Om du exempelvis har valt att läsa kursen på helfart så betyder det att du kommer vara klar med kursen inom 10 veckor. I genomsnitt måste du då ha klarat av omkring 2-3 lektioner per vecka (kursen består av 21 lektioner sammanlagt). Tänk på att du också kan behöva tid för repetion så jobba hellre ikapp i förväg än tvärtom!

Kontakta gärna din mentor för tips och råd kring din personliga planering redan i samband med kursstarten om du känner dig osäker.


HJÄLP FINNS ATT FÅ

När du loggat in med ditt användarnamn kommer du till "Student Lounge". Här hittar du förutom din studieplanering en mailadress och ett telefonnummer till din personliga mentor som du kan kontakta vid problem. Du som läser våra kurser har tillgång till denna support dagtid (vardagar) mellan kl 10-16. Här finns personer med goda ämneskunskaper och som även har möjlighet att lösa dina tekniska problem. Din mentor vill inget hellre än att hjälpa dig! Vårt mål är att alla som registrerar sig på kursen ska klara av den. För oss finns inga dumma frågor - däremot är det dumt att inte ställa en fråga om du har en!

I kursens diskussionsforum kan du när som helst på dygnet ställa din fråga. Våra mentorer svarar senast nästkommande dag, men här kan du även få hjälp av eller hjälpa dina kurskamrater. Utnyttja också gärna forumen till att hitta studiekamrater och bilda studiegrupper!


KONTAKTINFORMATION

Våra mentorer sitter beredda att ta emot dina frågor via mail, telefon eller kursforumen. Använd i första hand din personliga mentor (kontaktuppgifterna till denna hittar du i Student Lounge)


Allmänna frågor

Telefon: 08-506 375 90

E-post: mentor@nti.se


BEHÖRIGHET

Förutom allmän behörighet krävs för tillträde till kursen förkunskaper motsvarande 3 årskurser i matematik med lägst betyget 3 från gymnasiets N- eller T-linje, eller lägst betyget Godkänd i Matematik ABCD från den programutformade gymnasieskolan.


KURSREGISTRERING

När du anmält dig till kursen kommer vi att registrera dig precis som på vanliga campuskurser.

Omregistrering

Om du har påbörjat kursen en tidigare termin så har du kvar din studieplats och är välkommen att fortsätta arbeta med kursen under läsåret tills du är färdig. Om du önskar utnyttja denna möjlighet är det bara att fortsätta att jobba i kursen genom att logga in med ditt användarnamn. Om du behöver intyg på omregistrering, var god kontakta oss via e-post info@math.se och ange ditt namn och personnummer samt vilka kurser din begäran gäller.

Avbrott

Följande gäller för avbrott på högskolekurser: Har studenten inte alls - eller knappt - börjat har vi möjlighet vi anmäla detta studieavbrott. Sker avanmälan inom tre veckor från kursstart registreras "tidigt avbrott" vilket gör det möjligt att söka om till samma kurs (i de fall där det är viktigt). Vid senare datum registreras "avbrott" som medför att man begär omregistrering om man vill återuppta sina studier på kursen.

Personliga verktyg