Hur går kursen till?

Sommarmatte 1

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Versionen från 10 maj 2007 kl. 15.06 (redigera)
Lina (Diskussion | bidrag)

← Gå till föregående ändring
Versionen från 10 maj 2007 kl. 15.06 (redigera) (ogör)
Lina (Diskussion | bidrag)

Gå till nästa ändring →
Rad 12: Rad 12:
[http://smaug.nti.se/temp/KTH/film7.html Starta videon "Elins råd till dig som tänker läsa matte"] [http://smaug.nti.se/temp/KTH/film7.html Starta videon "Elins råd till dig som tänker läsa matte"]
 +
 +
 +

Versionen från 10 maj 2007 kl. 15.06


left‎

Elins tips till dig som ska läsa matte på högskolan. Vad kan vara bra att veta?

Titta på videon där Elin Ottergren, mentor på kursen och tidigare "nät"student, tipsar dig.

Starta videon "Elins råd till dig som tänker läsa matte"




Aktuella kunskaper ökar dina chanser att lyckas

Kurserna är en överbryggning från gymnasiet in i högskolan och går igenom några av de basfärdigheter som vi tycker är viktiga att du har fullt uppdaterade inför dina högskolestudier. Du läser dem helt flexibelt i den takt som passar dig själv.


Så här är det tänkt att du ska arbeta med kursen:

  • Börja med att läsa genomgången till ett avsnitt och tänka igenom exemplen.
  • Arbeta därefter med övningsuppgifterna och svara på frågorna i grundprovet som hör till avsnittet. Skulle du fastna, se efter om någon ställt en fråga om just detta i avsnittets forum, annas ställ en fråga själv.
  • När du är klar med övningsuppgifterna och grundproven i ett avsnitt så gör du slutprovet för att bli godkänd på avsnittet.
  • När du klarat alla slutprov så får du en individuell inlämningsuppgift som du både ska lösa självständigt och skicka in och därefter bearbeta i grupp.

Din personliga mentor stöder dig

När du loggat in med ditt användarnamn kommer du till "Student lounge". Där hittar du mailadress och telefonnummer till din personliga mentor som du kan kontakta, om du kör fast på en uppgift eller har något du behöver fråga om.

Mentorerna har tagit namn som Albert Einstein, Kurt Gödel, Archimedes osv, men bakom dem finns en hel grupp personer, vilka är lärare och/eller studenter på KTH. Din mentor vill inget hellre än att hjälpa dig. Vårt gemensamma mål är att alla som börjar på kursen ska klara av den och få en bra grund att stå på inför sina högskolestudier. För oss finns inga dumma frågor, bara dom som inte ställs!



© Copyright 2007, math.se

Materialet ovan ingår i kursen Förberedande kurs i matematik 1 som ges som preparandutbildning av ett flertal universitet och högskolor inom samarbetet math.se. Kursen ger högskolepoäng och berättigar till csn-bidrag. Förutom detta material ingår mentorstöd, examination via nätet samt tillgång till diskussionsforum. Kursstart sker löpande.

Sök kursen Förberedande kurs i matematik 1 via math.se



Personliga verktyg