Välkommen till kursen

Sommarmatte 1

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Versionen från 11 maj 2007 kl. 08.09 (redigera)
Lina (Diskussion | bidrag)
(Nu finns ett enkelt sätt att komma bättre rustad till dina högskolestudier.)
← Gå till föregående ändring
Versionen från 14 maj 2007 kl. 12.28 (redigera) (ogör)
Lina (Diskussion | bidrag)

Gå till nästa ändring →
Rad 48: Rad 48:
<div class="teori"> <div class="teori">
---- ----
-&copy; Copyright 2007, math.se 
-Materialet ovan ingår i kursen '''Förberedande kurs i matematik 1''' som ges som preparandutbildning av ett flertal universitet och högskolor inom samarbetet [http://math.se math.se]. Kursen ger högskolepoäng och berättigar till csn-bidrag. Förutom detta material ingår mentorstöd, examination via nätet samt tillgång till diskussionsforum. Kursstart sker löpande.+[[Bild:sommarens_fluga_copyright.gif|alt Sommarens fluga - plugga matematik på nätet! Till detta kursmaterial finns prov och lärare på Internet.
 +Ger studiepoäng. Kostnadsfritt. Fortlöpande anmälan på www.math.se.
 +Eftertryck förbjudet utan tillåtelse. © 2007 MATH.SE
 +]]
 +</div>
-Sök kursen '''Förberedande kurs i matematik 1''' via [http://math.se math.se] 
- 
-</div> 

Versionen från 14 maj 2007 kl. 12.28

left‎


Vad gjorde att Elin blev intresserad av matematik?


Titta på videon där Elin Ottergren, mentor på kursen och tidigare "nät"student, berättar om hur hennes matematikinstresse väcktes.


Starta videon "Hur Elin blev intresserad av matte"



Nu finns ett enkelt sätt att komma bättre rustad till dina högskolestudier.

Den här kursen är till för dig som ska läsa ett program där matematik ingår, och som vill vara ordentligt förberedd inför kursstarten. Kursen heter internetmatte och är helt nätbaserad.

Det innebär att du kan planera din läsning själv och alltså få ut så mycket som möjligt av hösten och vintern samtidigt som du pluggar.


Roliga pussel med tal hittar du bland annat på Puzzel Playground
Roliga pussel med tal hittar du bland annat på Puzzel Playground

Observera att materialet i denna kurs är utformat för att man ska arbeta med det utan hjälp av miniräknare.


När du kommer till högskolan kommer du nämligen inte att få använda miniräknare på dina "tentor", åtminstone inte på grundkurserna. På högre kurser i matematik har man knappast någon användning för miniräknare, eftersom matematiken då mer handlar om att förstå principer än att utföra räkneoperationer. Det är exempelvis viktigare att förstå varför 7 + 3 är detsamma som 3 + 7, än att kunna utföra additionen och få fram svaret 10.


Så här lyckas du med kursen

  1. Börja med att läsa genomgången till ett avsnitt och tänka igenom exemplen.
  2. Arbeta sedan med övningsuppgifterna och försök att lösa dem utan miniräknare. Kontrollera att du kommit fram till rätt svar genom att klicka på svarsknappen. Har du inte det, så kan du klicka på lösningsknappen, för att se hur du ska göra.
  3. Gå därefter vidare och svara på frågorna i grundprovet som hör till avsnittet.
  4. Skulle du fastna, se efter om någon ställt en fråga om just detta i avsnittets forum. Ställ annars en fråga om du undrar över något. Din lärare (eller en studiekamrat) kommer att besvara den inom några timmar.
  5. När du är klar med övningsuppgifterna och grundproven i ett avsnitt så ska du göra slutprovet för att bli godkänd på avsnittet. Där gäller det att svara rätt på tre frågor i följd för att kunna gå vidare.
  6. När du fått alla rätt på både grundprov och slutprov, så är du godkänd på den delen och kan gå vidare till nästa del i kursen.

    PS. Tycker du att innehållet i ett avsnitt känns väldigt bekant, så kan du testa att gå direkt till grundprovet och slutprovet. Du måste få alla rätt på ett prov, men kan göra om proven flera gånger, om du inte lyckas på första försöket. Det är ditt senaste resultat som visas i statistiken.



alt Sommarens fluga - plugga matematik på nätet! Till detta kursmaterial finns prov och lärare på Internet.  Ger studiepoäng. Kostnadsfritt. Fortlöpande anmälan på www.math.se. Eftertryck förbjudet utan tillåtelse. © 2007 MATH.SE



Personliga verktyg