Introduktion2

Förberedande kurs i matematik

Version från den 28 juni 2012 kl. 14.56; Sass (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Välkommen till kursen i Förberedande Matematik vid SU/HiG! Vi hoppas du kommer tycka kursen är lärorik och rolig, vare sig du bara läst grundläggande gymnasiematte och vill ha mer förkunskap inför högskolan, eller om du läst lite mer avancerade mattekurser tidigare och vill fräscha upp kunskaperna lite.

Den här kursen är en högskolekurs. Det betyder att du får högskolepoäng för att läsa den, och att du kan få studiestöd från CSN. Att studera på högskolan kan vara väldigt annourlunda från att studera på gymnasiet, och eftersom det är en distanskurs är det viktigt att du själv lägger ner den tid som krävs för att du ska hinna med. Om du t.ex. läser kursen i tempot 100 %, så kan det krävas att du lägga ned lika mycket tid på kursen som om den vore ett heltidsjobb - alltså upp till åtta timmar per vardag.

Från huvudsidan kan du klicka på länken Kursveckor, så kommer du till ditt personliga schema. Där kan du se vilka examinationsmoment du förväntas klara av varje vecka.

En bra strategi för att läsa kursen är följande: Börja med att titta på den inspelade föreläsning som hör ihop med ditt moment. Läs sedan motsvarande avsnitt i kursens kompendium. Efter de flesta avsnitt finns det övningsuppgifter - lös dessa. När du klarat dessa, kan du pröva att göra examinationsmomentet (de automaträttande proven/inlämningsuppgifterna). Om du får problem med någon del här, så var inte rädd att gå tillbaka till teorin och läsa om de avsnitt som uppgiften gäller. Du kan också mejla/ringa till mentorerna, eller skriva ett inlägg på forumet.

Det finns flera tekniker för att läsa högskoletext, och det är väldigt individuellt vilka som fungerar bäst. Det är vanligt att man försöker läsa ett helt avsnitt i detalj på en gång, men det är inte alltid en bra taktik - för många är det bättre att dela upp texten i flera mindre avsnitt, och ta en paus emellan. För vissa andra är det bättre att snabbt skumma igenom texten vid första läsningen, sedan läsa texten en gång till, den här gången lite mer detaljerat, och först därefter faktiskt sätta sig ner och läsa texten ordentligt. Och för vissa fungerar det bättre att kombinera de här sätten.