Hur går kursen till?

Förberedande kurs i matematik 1

Hoppa till: navigering, sök\displaystyle \text{@(a class="image" href="http://smaug.nti.se/temp/KTH/film7.html" target="_blank")@(img src="http://wiki.math.se/wikis/2008/forberedandematte1/img_auth.php/0/0a/Elin.jpg" alt="Film om Elin")@(/img)@(/a)}

Elins tips till dig som ska läsa matte på högskolan. Vad kan vara bra att veta?

Titta på videon där Elin Ottergren, mentor på kursen och tidigare "nätstudent", tipsar dig.


Innehåll

Aktuella kunskaper ökar dina chanser att lyckas

Kursen är en överbryggning från gymnasiet in i högskolan och går igenom några av de basfärdigheter som vi tycker är viktiga att du har fullt uppdaterade inför dina högskolestudier. Du läser helt flexibelt i den takt som passar dig själv.


Så här är det tänkt att du ska arbeta med kursen:

  • Börja med att läsa genomgången till ett avsnitt och tänka igenom exemplen.
  • Arbeta därefter med övningsuppgifterna och svara på frågorna i grundprovet som hör till avsnittet. Skulle du fastna, se efter om någon ställt en fråga om just detta i avsnittets forum, annars ställ en fråga själv.
  • När du är klar med övningsuppgifterna och grundprovet på ett avsnitt så gör du slutprovet för att bli godkänd på avsnittet.
  • När du klarat alla grund- och slutprov på något av kapitlen 2, 3 eller 4 så får du en inlämningsuppgift som du ska lösa och skicka in för rättning.


Mentorerna stöder dig

När du loggat in med ditt användarnamn kommer du till "Student lounge". Där hittar du mailadress och telefonnummer till mentorerna som du kan kontakta, om du kör fast på en uppgift eller har något du behöver fråga om.

Mentorerna är en blandad grupp av lärare och/eller studenter på någon högskola inom MATH.SE. Din mentor vill inget hellre än att hjälpa dig. Vårt gemensamma mål är att alla som börjar på kursen ska klara av den och få en bra grund att stå på inför sina högskolestudier. För oss finns inga dumma frågor, bara de som inte ställs!

Forumet är till för alla

Det finns också ett kursforum där man kan ställa frågor och diskutera kursmaterialet med andra elever. Tänk på att när ni hjälper någon så ska du inte besvara frågan om det är en provfråga utan bara hjälpa så att man kommer på rätt spår igen.