Hur går kursen till?

Förberedande kurs i matematik 1

Hoppa till: navigering, sök\displaystyle \text{@(a class="image" href="http://smaug.nti.se/temp/KTH/film7.html" target="_blank")@(img src="http://wiki.math.se/wikis/2008/forberedandematte1/img_auth.php/0/0a/Elin.jpg" alt="Film om Elin")@(/img)@(/a)}

Elins tips till dig som ska läsa matte på högskolan. Vad kan vara bra att veta?

Titta på videon där Elin Ottergren, mentor på kursen och tidigare "nätstudent", tipsar dig.

Informationen på denna sida är inte aktuell utan gäller för tidigare kursomgångar som inte längre ges. Se denna sida för aktuell information.

Aktuella kunskaper ökar dina chanser att lyckas

Kursen är en överbryggning från gymnasiet in i högskolan och går igenom några av de basfärdigheter som vi tycker är viktiga att du har fullt uppdaterade inför dina högskolestudier. Du läser helt flexibelt i den takt som passar dig själv.


Så här är det tänkt att du ska arbeta med kursen:

  • Börja med att läsa genomgången till ett avsnitt och tänka igenom exemplen.
  • Arbeta därefter med övningsuppgifterna och svara på frågorna i grundprovet som hör till avsnittet. Skulle du fastna, se efter om någon ställt en fråga om just detta i avsnittets forum, annars ställ en fråga själv.
  • När du är klar med övningsuppgifterna och grundprovet i ett avsnitt så gör du slutprovet för att bli godkänd på avsnittet.
  • När du klarat alla slutprov så får du en individuell inlämningsuppgift som du både ska lösa självständigt och skicka in och därefter bearbeta i grupp.


Din personliga mentor stöder dig

När du loggat in med ditt användarnamn kommer du till "Student lounge". Där hittar du mailadress och telefonnummer till din personliga mentor som du kan kontakta, om du kör fast på en uppgift eller har något du behöver fråga om.

Mentorerna har tagit namn som Albert Einstein, Kurt Gödel, Arkimedes osv., men bakom dem finns en hel grupp personer, vilka är lärare och/eller studenter på någon högskola inom MATH.SE. Din mentor vill inget hellre än att hjälpa dig. Vårt gemensamma mål är att alla som börjar på kursen ska klara av den och få en bra grund att stå på inför sina högskolestudier. För oss finns inga dumma frågor, bara de som inte ställs!